Adferd & filosofi

Hunden hører ikke hva du sier, den lytter til hva du mener.

Hvordan påvirker mine tanker min hund?

Hvordan skal jeg lese hunden?

Som menneske er det naturlig å handle etter følelser. Dagen vi får en valp i armene forteller kroppen vår at dette er et individ som er lik oss selv, men er hunden lik oss selv?

Hunden har følelser, men de er forskjellige fra oss sier forskningen. Nyere forskning sier også at hunden er svært gode på å fortelle oss ting. Men hva betyr det de forteller oss, har du tenkt over det eller tar du språket for gitt?

Nøkkelen er å skape et samarbide mellom hundens instinkter og våre menneskelige følelser. Hvordan: jo det å få kontroll på tanker og tilstand hos oss for å møte hunden der den er. Det er hva min blogg handler om.

Det er ikke mulig for en hund´s fysiske hjerne å tenke på fortidens feil eller å bekymre seg for fremtiden. De tenker bare om nåtiden og følger sitt instinkt. Hva vil det si og hvordan oppleves dette?

Hunden reagerer på følelsen vi har i nuet, før vi selv merker fenomenet. Rart å tenke på?

En tanke skaper en følelse, som igjen skaper en handling. Dette leser hunden så raskt i vår energi at vi ikke klarer å registerer det. Hunden er i praksis i forkant og fenomenet kan oppleves av oss som ufokus fra hundens side.

Feks: hvis du er irritert når du roper inn hunden, da vil den løpe motsatt vei. Er du rolig og hunden forventer noe bra hos deg vil den komme. Det er egentlig veldig enkelt, vi må bare lære det og forstå det.