Lær lykke teknikken via hund, sett av 10 minutter til en test!

1438013-8-1337969990395

Vi kan kjøpe lykke hver dag. Spiser en sjokolade, vi tar en røyk, drar på shopping – som belønning. Vi er lykkelig noen minutter før vi angrer og får en dårlig samvittighets følelse, altså hjalp ikke dette trixet denne gangen heller!

Det rare er at vi faktisk ofte bruker det som demotiverer oss, som veien til det vi tror er lykke følelse? Har du tenkt på det?

Et eksempel “røykeslutt”: Tone skulle slutte å røyke, grunnen var, helsefarlig, det er dyrt, og lukter vondt!

Når vi ønsker å endre våre rutiner kan vi møte på indre motstand. Vi kan for eksempel finne på unnskyldninger på hvorfor vi ikke gjør det vi vil alikevel, tar en røyk som belønning (vi tror det gir lykke), eller vi utsetter.

Her var motivasjonen helsefarlig, dyrt, lukte vondt? Hvor er lykkefølelsen I disse ordene? For at Tone skal motiveres til å slutte å røyke måtte hun bli bevisst på hvorfor hun egentlig ønsket å slutte, hva gav det henne av positive ladede “følelser”. Feks: ordet god helse, ok,  hva gir god helse i form av en følelse?  for Tone gav den bevisstgjøringen en følelse av lykke. Altså bruk god helse, fremfor helsefarig som motivasjon for røykeslutt.

images

Ta testen, og forstå hvorfor du har hund:

 

  1. Hvorfor har du hund?

 

  1. Hva er viktig for deg, feks ærlighet, trofasthet, lykke, motivasjon, mestring, omsorg, trygghet…etc Ranger, hvilken av dine Verdier som er viktigst for deg, aller viktigst? Noter deg ordet.

 

  1. Hva kaller du din følelse, der du opplever at det kribler I kroppen, bobler inne I deg og du har lyst å juble, ler og føler deg lett? Skriv opp ordet.

 

  1. Hvilken Verdi ref svar 2, er tilstede for at du skal oppleve følelsen i spm 3 ? Av erfaring kan dette være et vanskelig spørsmål, gå innover og kjenn etter.

 

  1. Se på svaret I alle spørsmålene, har du kommet frem til et felles begrep? Det skal nå være et felles begrep/ord.

 

  1. Still spørsmålene på nytt, gå vekk fra hodet, og ned I hjertet ditt, der følelsene dine ligger, vær ærlig, slipp taket på all logikk og alt du har lest og hørt, slipp taket på ordet/ begrepet. Hvordan registerer du deg selv nå? Kjenner du på følelsen I ordet du har kommet frem til? Får du det ikke til, reis deg opp, kast armene i været samtidig jubler du, hunden vil mest sannsynelig respondere med: har nå eieren min klikket? IKKE BRY DEG OM DET. Hunden skal bli vant til denne nye deg. Og den vil elske det!article-0-134359E8000005DC-922_306x318
  2. Jobb med dette helt til du klarer å registere at det faktisk er samme følelse I svaret ditt bak alle spørsmålene, da vil du forstå og vite hva hunden bidrar med I ditt liv.

 

  1. Nå kan du svare på hvorfor du har hund.

 

1202987906katt-hund-krangling-latterkula.no-google-facebook

Konklusjon: sannsynligheten er liten for at du har valgt Hund av grunner som: dårlige treninger med irritasjon, unoter hjemme, feil rase, hund som biter. Nei, du har I utgangspunktet valgt hund av en grunn, en form for GOD følelse.

13230339_10154277339078825_2236107418675904075_n

 

Neste gang det oppstår et problem på treningsbanen, og du blir irritert på hunden: vær ærlig, hvorfor har du hund når du velger å bli irritert? Husk følelsen! Har du motivasjon til å løse problemet? Hent frem følelsen i hvorfor du har hund. 

Positiv psykologi, forsket frem av Martin Seligman, har fortalt oss dette for lenge siden: at man kan styre sin egen lykkefølelse.

Hunden kommuniserer med oss via energi og holdning. For å finne den beste tilstanden i å trene med hund, må vi først kontrollere våre følelser. Sitat Henry Ford: «Dersom du tror at du kan, eller tror at du ikke kan, har du helt rett».

Hunden leser dine handlinger I form av energi, jeg personlig velger “jeg kan følelsen”. I form av en mega boblende kriblende energi følelse.

Unknown

Så kan du si, det er ikke så enkelt. Nei, det er pokker ikke så enkelt, hadde det vært så enkelt ville ikke denne blogget vært skrevet. Men det er en start å bli bevisst dine motivasjons ord og følelser, tren litt hver dag, mange små bekker blir til en elv har vi hørt.

Del og lik gjerne hvis dette er nyttig for deg 🙂

images 4

 

 

 

 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *