Virkelig ekte godis fra Liv Anine

rcube.uniweb.noMitt navn er Liv Anine Brandsgård og er den heldige eier av ei lita tispe av rasen Dansk- Svensk Gårdshund som er rundt 4 år. Hun kalles til daglig Henny, men hennes fulle navn er N SE VCH BH AD Benzelias Heartbreaking Henny. Hun trenes i diverse grener, men hovedgrenen vår er lydighet. Så langt så har hun opprykk til elite, blitt klubbmester i lydighet i raseklubben. I tillegg så starter vi litt i rallylydighet, og der har hun direkteopprykk til klasse 3.

 

For noen måneder siden kom jeg over et blogginnlegg om den geniale godbiten. Dette måtte vi prøve ut. Har tidligere laget snacks og hundegodbiter. Jeg er ingen fan av å kjøpe godbiter på butikken, som inneholder mest mulig tilsatte ingredienser. Selv bruker jeg kun naturlig og sunt hundefòr, og da ville jeg også gjøre det når det kom til godbiter.

IMG_6059

Prøvde ut oppskriften jeg fant i den bloggen, men jeg ble ikke helt fornøyd. Konsistensen var liksom feil for meg. Så jeg prøvde meg frem litt, og falt tilslutt på den vi bruker fast nå, og den har slått virkelig bra an hos alle hunden som har fått prøve den, også inkludert selveste Chili likte godbiten

 

Så den populære godbiten er veldig enkel å lage. Kreves minimalt med ingredienser, og ikke tar det lang tid heller.

 

400 gr med kyllingkjøttdeig og 400 gr med storfekjøtteig

3 egg

Ca 1/2 boks med potemel.

 

Kjøttdeigen blandes sammen med eggene i kjøkkenmaskinen, og har i potetmel til deigen blir fast. Mengdeforholdene justeres til man syns deigen er passe, ikke for tørr, og heller ikke for bløt. Den skal være seig. Når deigen er som ønsket så har jeg den i en ildfast form, og har den i mikroen. Tiden varierer litt fra ovn til ovn, og hvor stor deigen er. Men når jeg har denne mengden i ovnen så lar jeg den stå i ca 18 min. Først 10 minutter, så får ovnen hvile litt. Jeg vil at den ferdig stekte deigen skal være litt klissete. Når den er ferdig så hvelver jeg ut over på en rist, og legger den til avkjøling. Når det går an å kjære i den uten at jeg brenner fingrene, så skjærer jeg den i tynne skiver, før jeg så deler den opp i små biter. Jeg har godisen i vanlige brødposer, og hiver den i frysa. Da kan jeg bare plukke ut det jeg trenger, da godisen løsner veldig lett fra hverandre. Også slipper man at de blir dårlige.

 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *